Tre olika sorters bruschetta

Tre olika sorters bruschetta
Foto: TV4

Tre olika sorters bruschetta

Av: Mario - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Snabblagad förrätt med lyxiga smaker från Kroatien! Bruschetta med tryffelost, tryffelsalami och tomatsalsa.

Produkter med tryffel eller tryffelarom hittar du i välsorterade matvarubutiker eller saluhallar.
**
Marios recept**

Lammstek med tryffelsås

Chokladmousse med tryffelhonung

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Bruschetta med tryffelost

  • 4 skivor bröd (gärna en baguette på surdeg)
  • 60 g pecorinoost med tryffelbitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk körsbärssirap
  • rucolasallad, till garnering

Bruschetta med tryffelsalami

  • 4 skivor bröd (gärna en baguette på surdeg)
  • 40 g tryffelsalami
  • 1 msk olivolja
  • olivolja med tryffelarom (Ett par droppar)
  • rucolasallad, till garnering

Bruschetta med tomatsalsa

  • 4 skivor bröd (gärna en baguette på surdeg)
  • 2 kvisttomater (stora)
  • 70 g tomatsås med cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • rucolasallad, till garnering

Gör så här

Bruschetta med tryffelost

  1. Skiva upp bröd och ost i lagom tjocka skivor.
  2. Värm olivoljan, grilla brödskivorna lätt tills de fått fin färg.
  3. Lägg upp brödskivorna på tallrikar, lägg på ostskivorna och droppa över ett par droppar körsbärssirap.
  4. Avsluta med att garnera med några blad ruccola.

Bruschetta med tryffelsalami

  1. Skiva upp bröd och salami i lagom tjocka skivor.
  2. Värm olivoljan, grilla brödskivorna lätt tills de fått fin färg.
  3. Lägg upp brödskivorna på tallrikar, lägg på salamiskivorna och droppa över ett par droppar olivolja med tryffelarom.
  4. Avsluta med att garnera med några blad ruccola.

Bruschetta med tomatsalsa

  1. Skölj och hacka tomaterna i små bitar.
  2. Lägg ner i en skål och rör ihop med tomatsåsen till en salsa.
  3. Skiva upp bröd i lagom tjocka skivor.
  4. Värm olivoljan, grilla brödskivorna lätt tills de fått fin färg.
  5. Lägg upp brödskivorna på tallrikar, lägg på tomatsalsan.
  6. Avsluta med att garnera med några blad ruccola.