Att marinera jordgubbar med honung och svartpeppar är ett riktigt smart knep för att förhöja smakerna! Servera jordgubbarna med vispad mascarpone och du har en riktigt god rätt på nolltid.
Se Adam Thulin laga receptet
Ingredienser
400 g jordgubbar
1 msk honung
1 msk citronsaft
nymalen svartpeppar
200 g mascarpone
2 dl vispgrädde
2 msk honung
ca 0,5 krm salt
400 g jordgubbar
1 msk citronsaft
1 msk honung
nymalen svartpeppar
2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
2 msk honung
0,5 krm salt
bipollen
Gör så här
Tvätta och rensa jordgubbarna samt skär dem i grova bitar.
Blanda jordgubbarna med citronsaft, honung och svartpeppar. Rör om och låt stå fram till servering.
Vispa grädde, mascarpone, honung och salt fluffigt med elvisp.
Lägg jordgubbarna i ena sidan av skålen/assietten och lägg en sked med vispade mascarpone bredvid.