Squashsoppa med fetakräm

Squashsoppa med fetakräm
Foto: TV4

Squashsoppa med fetakräm

Av: Marie Tegnér

Från: Förkväll

15 ingredienser

På onsdagar tar Marie Tegnér med sig lite nyttiga råvaror. Christian lagar en rätt, Marie en lite nyttigare. Här är Maries Squashsoppa.

Här hittar du Christians sandwich med ungefär samma ingredienser.

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök, skivad (stor)
  • 500 g zucchini, i bitar
  • 1 förp cannellinibönor [ca 400 g]
  • ev grönkål (grönkålskvistar ett par stycken)
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 0,5 msk grönsaksfond
  • 2-3 msk färsk timjan, hackad
  • peppar (efter smak)
  • ev salt
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 4 knäckesticks
  • 1 förp sardiner (hela i tomatsås)
  • krasse

Gör så här

  1. Fräs purjo och squash och eventuellt grönkål i oljan.
  2. Häll på buljong, krydda med fond och timjan och koka ca 10 minuter.
  3. Mosa ihop fetan med matyoghurt till smidig konsistens.
  4. Lägg i de avrunna bönorna i soppkastrullen och koka upp igen.
  5. Mixa soppan, smaka av med peppar och eventuellt salt.
  6. Häll upp i skålar och lägg i en klick av fetakrämen.
  7. Lägg sardiner på knäckebrödet, klipp över krasse och servera till soppan.