Papaya and coconut cookie

Papaya and coconut cookie
Foto: TV4

Papaya and coconut cookie

Av: Maria Wirén

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 min

Kakor gjorda på kokossocker och bovetemjöl. Smaksatta med papaya och kokos. Recept av grundaren av Naked juice bar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosolja
  • 2 dl kokossocker
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl torkad papaya
  • 0,5 dl kokos

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop kokossocker, ägg, kokosolja och vanilj.
  3. Blanda torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten.
  4. Använd 2 matskedar smet per kaka och forma bollar som placeras på bakplåtspapper med ungefär 3 cm mellanrum. Platta ut bollarna till "cookies" med en gaffel.
  5. Baka 15-17 minuter i ugnen tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna en stund på plåten och överför dem sedan till galler där de får svalna helt. Förvara i lufttät burk.