Kakor gjorda på kokossocker och bovetemjöl. Smaksatta med papaya och kokos. Recept av grundaren av Naked juice bar.
Ingredienser
stycken
2,5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kokosolja
2 dl kokossocker
1 ägg
1 krm vaniljpulver
1,5 dl havregryn
1 dl torkad papaya
0,5 dl kokos
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop kokossocker, ägg, kokosolja och vanilj.
Blanda torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten.
Använd 2 matskedar smet per kaka och forma bollar som placeras på bakplåtspapper med ungefär 3 cm mellanrum. Platta ut bollarna till "cookies" med en gaffel.
Baka 15-17 minuter i ugnen tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna en stund på plåten och överför dem sedan till galler där de får svalna helt. Förvara i lufttät burk.