23 ingredienser
Denna generösa dessert bjuder på tre olika ljuvliga smaker. Den klassiska franska citrontårtan kan man servera som den är eller med bär i bitar till. Lite lättvispad grädde är förstås också gott som tillbehör. Från Italien har jag lånat tiramisuns ingredienser till en ljuvlig semifreddo, en halvfrusen glassdessert. Och gör man en trio i dessert måste chokladen finnas med som huvudingrediens någonstans och det gör den i chokladmoussen är enkel att göra men känns riktigt lyxig med riven choklad på toppen!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Marias drycktips
7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien 70 :-
"Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman från choklad, tiramisu och tarte. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten från citronen."