Kyckling med sötpotatisbädd

Kyckling med sötpotatisbädd
Foto: TV4

Kyckling med sötpotatisbädd

Av: Margreth - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Kyckling med smak av karamell som doftar av ingefära och citronelle. Serveras med en sötpotatisbädd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfileér, färska
  • 2 tsk cidervinäger
  • 1 citronellestjälk
  • 1 liten ingefära, riven
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 citron, saften
  • 5 dl kycklingbuljong

Sötpotatisbädd

  • 4 sötpotatisar
  • 2 dl torkade frukter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

Kyckling

  1. Koka samman vinäger, socker, citronelle, ingefära, citron-och limejuice till en karamell i cirka tio minuter.
  2. Tillsätt kycklingbuljongen och koka ytterligare några minuter.
  3. Skär kycklingfilén i två bitar.
  4. Krydda med salt och peppar och stek runt om på svag värme cirka 15 minuter.
  5. Häll i såsen och stek ytterligare cirka 15 minuter.
  6. Ös kycklingen regelbundet med såsen så den får en lackad yta.
  7. När kycklingen är färdig, sila av såsen.

Sötpotatisbädd

  1. Skär sötpotatisen i tärningar och stek den i smör några minuter.
  2. Blanda frukterna och nötterna med sötpotatisen och forma till en avlång form.
  3. Lägg kycklingen ovanpå och häll lite sås runt om.