Ädel höstsoppa från Smålandsskogen

Ädel höstsoppa från Smålandsskogen
Foto: TV4

Ädel höstsoppa från Smålandsskogen

Av: Margreth - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h

Ädel höstsoppa från Smålandsskogen med en klick crème fraiche.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 2 gula lökar, hackade
  • 1,5 dl trattkantareller
  • 7 dl köttbuljong, kraftig, [2 tärningar]
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk soja
  • 3 msk rött vin
  • 70 g gräddädelost
  • 2 msk vetemjöl

Hembakade knäckebröd

  • 2 msk smör
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sötmandel
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Ädel höstsoppa

  1. Finhacka lök och svamp, som fräses i stekpannan.
  2. Lägg över i en kastrull.
  3. Häll på resten av ingredienserna och låt allt puttra en stund.
  4. Blanda ut mjölet med mjölken.
  5. Lägg sist i bitarna med grönmögelost och låt det smälta ner i soppan.
  6. Servera med en klick creme fraiche

Hembakade knäckebröd

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Mixa linfrö, mandel och sesamfrön.
  4. Lägg över i en bunke och blanda med fiberhusk, ägg, salt och smält smör.
  5. Klicka ut åtta runda bröd på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Använd en bred kniv och platta ut bröden tunt, cirka 3 mm.
  7. Grädda i cirka 20 minuter.
  8. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan.
  9. Låt stå och rosta i 30 minuter. Förvara torrt och kallt.