Ugnsbakade rödbetor av
Mat för liv och lust,  


4

Genom att rödbetorna ugnsbakas bevaras mycket av smaken. Ät dem som förrätt eller som tillbehör till en varmrätt.

45 kcal/188 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Borsta rödbetorna, men låt rottråd och blast vara kvar.
  3. Bred ut grovt salt eller lägg rödbetorna direkt på ett ugnssäkert fat med blasten uppåt. Baka i ugn tills de är mjuka, prova med en sticka. Beräkna bakningstiden till 30-50 minuter beroende på hur stora och nyskördade de är.
  4. Pressa gärna lite citron över de färdiga rödbetorna.
Ugnsbakade rotsaker

Ugnsbakade rotsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr
Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  5 ingr
Parmesangratinerade potatisskivor

Parmesangratinerade potatisskivor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr
Paj med grönsaker på rad och chèvre

Paj med grönsaker på rad och chèvre

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  14 ingr
Grönsaksfräs

Grönsaksfräs

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  9 ingr
Sallad på små franska linser

Sallad på små franska linser

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  12 ingr
Chokladmuffins

Chokladmuffins

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr
Crunchy müsli

Crunchy müsli

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  9 ingr
Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili

Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  13 ingr
Fresta med en semla

Semlor med hemlagad mandelmassa

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  13 ingr
Sallad med potatis och kryddig korv

Sallad med potatis och kryddig korv

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  14 ingr