Ugnsbakade rödbetor


4

Genom att rödbetorna ugnsbakas bevaras mycket av smaken. Ät dem som förrätt eller som tillbehör till en varmrätt.

45 kcal/188 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

  • ca 500 g färska rödbetor med skal och ca 1 cm av blasten kvar
  •   grovt salt
  •   citronklyftor
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Borsta rödbetorna, men låt rottråd och blast vara kvar.
  3. Bred ut grovt salt eller lägg rödbetorna direkt på ett ugnssäkert fat med blasten uppåt. Baka i ugn tills de är mjuka, prova med en sticka. Beräkna bakningstiden till 30-50 minuter beroende på hur stora och nyskördade de är.
  4. Pressa gärna lite citron över de färdiga rödbetorna.

Annons:

Ugnsbakade rotsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr
  •  11 ingr

Grillade tomater med parmachips

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr