Ugnsbakade rödbetor av
Mat för liv och lust,  


4 Tack för din röst

Genom att rödbetorna ugnsbakas bevaras mycket av smaken. Ät dem som förrätt eller som tillbehör till en varmrätt.

45 kcal/188 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Borsta rödbetorna, men låt rottråd och blast vara kvar.
  3. Bred ut grovt salt eller lägg rödbetorna direkt på ett ugnssäkert fat med blasten uppåt. Baka i ugn tills de är mjuka, prova med en sticka. Beräkna bakningstiden till 30-50 minuter beroende på hur stora och nyskördade de är.
  4. Pressa gärna lite citron över de färdiga rödbetorna.

Ugnsbakade rotsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr

Rödbetscarpaccio

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  5 ingr

Parmesangratinerade potatisskivor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr

Grönsaksfräs

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  9 ingr

Paj med grönsaker på rad och chèvre

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  14 ingr

Lasagne verde

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  16 ingr

Rostad färskpotatis

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  4 ingr
  •  6 ingr
  •  7 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr

Friterade lökringar

av Liselotte Forslin
  •  20 min
  •  7 ingr