Lättstuvade grönsaker

Lättstuvade grönsaker
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Lättstuvade grönsaker

9 ingredienser

Lättstuvade morötter med mycket persilja, några skivor skinka och färskpotatis ger en smak av försommar.

120 kcal/502 kJ, 2 g fett, 5 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 550 g blandade grönsaker (t ex morötter, ärter, bönor, eller djupfrysta)

Stuvning

  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grönsaksspad
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd grönsaksfond)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 msk matfett
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka. Häll av kokspadet och spara det till stuvningen.
  2. Vispa ut mjölet i lite kall vätska i en kastrull. Tillsätt buljongtärning eller salt och peppar och eventuellt matfett. Häll i resten av vätskan och låt koka några minuter.
  3. Rör försiktigt ner grönsaker och persilja och låt allt bli genomvarmt.