Foto: Joel Wåreus

En matig och välsmakande kikärtsröra. Enligt traditionen smaksätts hummus med tahini, en sesamfröpasta. Men vi tycker denna blir väl så god och då ingår bara ingredienser som man lätt kan ha hemma jämt.

En portion innehåller: 163 kcal/683 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer.

Torkade kikärter måste blötläggas och kokas i god tid, men det finns också färdigkokta på burk.

  • 3,5 dl kokta kikärter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  •   saften av en halv citron
  • 0,5 dl finskuren persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  •   kajennpeppar eller paprikapulver
  1. Spola av kikärter från burk i kallt vatten.
  2. Sätt på matberedaren och släpp ner vitlöken. Lägg i kikärterna och därefter spiskummin, citronsaft, persilja, olja och salt.
  3. Lägg upp röran i en skål och strö över lite kajennpeppar eller paprikapulver.

Annons:

Liknande recept

Hummus

av Anders Levén
  •  7 ingr

Hummus

av Kristoffer Appelquist
  •  5 ingr

Hummus

av Jacob Wismar
  •  8 ingr

Hummus

av GI Viktkoll
  •  5 ingr
  •  17 ingr
  •  11 ingr

Tre goda röror

av recept.nu
  •  24 ingr

Raita med granatäpple

av Usha Ananthakrishan
  •  6 ingr