Paprikasås
Foto: Joel Wåreus

Paprikasås
av
Mat för liv och lust,  


4 Tack för din röst

Kött, fisk, bönbiffar – det här är en sås som passar perfekt till allt. Och missa inte grillningen av paprikorna – det är helt avgörande för smaken.

53 kcal/220 kJ, 2 g fett, 1 g fibrer

  1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på ett fat som tål hög värme eller på galler och pensla dem med olja.
  2. Grilla dem eller stek dem i 250° varm ugn i ca 15–20 minuter. Vänd paprikorna några gånger. De blir bubbliga och kan bli lite brända på ytan.
  3. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 15–20 minuter. Sedan är det lätt att dra av det tunna skinnet.
  4. Mixa paprikorna med den skalade och hackade löken. Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med buljongen och hetta upp såsen.
  5. Tillsätt minifraiche eller matyoghurt. Smaka av med salt.