Foto: Joel Wåreus

Spansk omelett – tortilla


4

Detta blir en snabbt fixad middag, speciellt om man har lite rester av kokt potatis. Originalet lagas ofta med rå potatis som steks – då kan det vara bra att använda t ex en titanpanna så att det inte fordras så mycket fett.

1 portion innehåller: 282 kcal/1181 kJ, 12 g fett, 2 g fibrer

  •   4-5 kokta potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja eller flytande matfett
  • 5 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  •   peppar
  • 3 msk vatten
  • st liten burk tonfisk eller sardeller
  1. Skär potatisen i bitar eller skivor. Skala, dela och skiva löken.
  2. Värm matfettet i en stekpanna. Låt löken fräsa i matfettet några minuter. Lägg sedan i potatisen och stek i ytterligare några minuter.
  3. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten.
  4. Häll smeten i pannan, lyft då och då med en gaffel så att lös smet kan rinna ner. Lägg i tonfisk eller sardeller.

Annons:

Liknande recept

Tortilla Española

av Anders Levén
  •  15 min
  •  6 ingr

Ugnsomelett

av recept.nu
  •  4 ingr

Pannkakor eller plättar

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  7 ingr

Spansk kycklingfritata

av Melker Andersson
  •  17 ingr

Sjömansgryta

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  13 ingr

Omelett

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  5 ingr