Spansk omelett – tortilla
Foto: Joel Wåreus

Spansk omelett – tortilla av
Mat för liv och lust,  


4

Detta blir en snabbt fixad middag, speciellt om man har lite rester av kokt potatis. Originalet lagas ofta med rå potatis som steks – då kan det vara bra att använda t ex en titanpanna så att det inte fordras så mycket fett.

1 portion innehåller: 282 kcal/1181 kJ, 12 g fett, 2 g fibrer

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär potatisen i bitar eller skivor. Skala, dela och skiva löken.
  2. Värm matfettet i en stekpanna. Låt löken fräsa i matfettet några minuter. Lägg sedan i potatisen och stek i ytterligare några minuter.
  3. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten.
  4. Häll smeten i pannan, lyft då och då med en gaffel så att lös smet kan rinna ner. Lägg i tonfisk eller sardeller.
Tortilla Española

Tortilla Española

av Anders Levén
  •  15 min
  •  6 ingr
  •  8 ingr
  •  35 min
  •  9 ingr
Herrgårdsfrittata

Herrgårdsfrittata

av Katja Palmdahl
  •  13 ingr
Rotfruktstortilla

Rotfruktstortilla

av Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  10 ingr
Laxomelett

Laxomelett

av Fredrik Eriksson
  •  15 min
  •  11 ingr
Örtfritatta med korv

Örtfrittata med korv

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  9 ingr
Chokladmuffins

Chokladmuffins

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr
Crunchy müsli

Crunchy müsli

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  9 ingr
Ugnsbakade rotsaker

Ugnsbakade rotsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr
Parmesangratinerade potatisskivor

Parmesangratinerade potatisskivor

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr