Spansk omelett – tortilla
Foto: Joel Wåreus

Spansk omelett – tortilla av
Mat för liv och lust,  


4

Detta blir en snabbt fixad middag, speciellt om man har lite rester av kokt potatis. Originalet lagas ofta med rå potatis som steks – då kan det vara bra att använda t ex en titanpanna så att det inte fordras så mycket fett.

1 portion innehåller: 282 kcal/1181 kJ, 12 g fett, 2 g fibrer

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2/5   Röster: 1 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skär potatisen i bitar eller skivor. Skala, dela och skiva löken.
  2. Värm matfettet i en stekpanna. Låt löken fräsa i matfettet några minuter. Lägg sedan i potatisen och stek i ytterligare några minuter.
  3. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten.
  4. Häll smeten i pannan, lyft då och då med en gaffel så att lös smet kan rinna ner. Lägg i tonfisk eller sardeller.