Marcus Samuelssons bästa burgare


4

Hamburgaren är helt enkelt ett supergott fredags- eller vardagsalternativ.

  • 800 g grovt nymald nötfärs
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk smör
  •   salt
  •   nymald svartpeppar
  •   lite chilipulver
  • 2 st tunt skivade tomater
  • 1 st fint skivad röd lök
  • 4 st grova hamburgerbröd
  • 4 st salladsblad
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 st stekta ägg
  1. Salta och peppra nötfärsen, dela färsen i fyra lika stora portioner och forma de till burgare. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek burgarna cirka 4 minuter på var sida. Låt burgarna vila några minuter.
  2. Använd samma stekpanna och stek 4 ägg, kan röras ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Dela brödet, smöra undre delen och stek de i smör till en gyllenbrun färg.
  4. Vid uppläggning
    tunt skivade tomater, sallad, röd lök på undre brödet. Toppa burgaren med en skiva cheddar ost och lägg det andra brödet som lock.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr
  •  11 ingr

Cheeseburgare

av Marcus Samuelsson
  •  20 min
  •  11 ingr

AG:s hamburgare

av Johan Jureskog
  •  15 ingr

Grillad burgare

av Marcus Samuelsson
  •  16 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr

Sonnys hamburgare

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  26 ingr