Fisktacos


4

  • 4 st hårda taco skal
  • 4 st mjuka taco bröd
  • 400 g laxfilé

Salsa

  • 2 st finhackade tomater
  • 4 msk olivolja
  •   salt och nymald peppar
  • 2 st lime, pressad
  • 0.5 st finhackad gurka
  • 2 st avokado, i bitar
  • 1 st finhackad röd lök
  • 4 kvistar färsk koriander
  • 1 st finhackad chili
  • 1 tsk chili pulver
  • 4 st fint hackade salladsblad
  1. Finhacka gurka och avokado i bitar tillsammans med juice från hälften av limen, tillsätt 1 msk olivolja och 1 tsk chilipulver.
  2. Värm en stekpanna med 1 msk olivolja. Salta, peppra och smaksätt laxen med chili pulver. Stek laxen i cirka 2 minuter på vardera sida och skär den i tunna skivor. Blanda resten av limejuicen med olivoljan och häll över laxen.
  3. Lägg upp på mjukt tacobröd och i hårda skal i botten avokado och gurkan därefter den skivade laxen, salladen, tomater och lök.

Annons:

Liknande recept

  •  20 ingr

Mexikansk biffsallad

av Johan Jureskog
  •  19 ingr

Ocean Breeze

av Ardy Struwer
  •  20 min
  •  17 ingr

Sushi

av Tea Stjärne
  •  2h
  •  20 ingr

Tacotårta

av recept.nu
  •  22 ingr
  •  21 ingr
  •  19 ingr