Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Amerikanska pannkakor


25 min4

Vispad äggvita gör dessa amerikanska pannkakor fluffiga och fina. Gör många, de går garanterat åt!

Amerikanska pannkakor

  • 4 st äggvitor
  • 4 st äggulor
  • 2.5 dl mjöl
  • 3 msk socker
  • 0.25 tsk kryddmått salt
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 msk gräddfil
  • 50 g smält smör

Fruktsallad

  • 1 st mango
  • 1 st banan
  • 0.25 st ananas
  • 1 dl hackade cashewnötter
  •   lönnsirap
  • 2 dl grekisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
  1. Amerikanska pannkakor
    Vispa upp äggulor med en elvisp.
  2. Blanda ihop mjöl, socker, salt, gulorna, mjölk, gräddfil och smält smör i en medelstor bunke. Blanda väl.
  3. Vispa äggvitorna för sig till mjuk maräng och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Stek pannkakorna i medelvarm panna med smör i ungefär 1-2 minuter på vardera sida.
  5. Servera dina amerikanska pannkakor med färsk frukt, hackade cashewnötter, lönnsirap och grekisk yoghurt.

Annons:

Liknande recept

  •  ca 20 min
  •  12 ingr
  •  10 ingr

Extra fluffiga amerikanska pannkakor

av Lisa och Monica Eisenman
  •  11 ingr

Energirika smoothies

av Ulrika Davidsson
  •  11 ingr

Prima flygfrukt

av Jacob Wismar
  •  16 ingr

Pancakes

av Josefine Evans
  •  11 ingr
  •  15 ingr

Birgittas baguetter

av Anders Levén
  •  8 ingr