Mandelmassa med rostade mandlar

koket.se
Mandelmassa med rostade mandlar
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Mandelmassa med rostade mandlar

7 ingredienser

20 m

Har du testat att rosta mandlarna till din mandelmassa? Det lyfter smakerna på ett underbart sätt!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10 semlor
  • 2,5 dl sötmandel, med skal
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 äggvita
  • 0,5-1 dl grädde, ovispad

Servering

  • 8-10 bullar
  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och rosta mandlarna i 10–15 minuter på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna helt.
  2. Mixa mandlarna tillsammans med florsocker och salt till ett mjöl. Låt lite småbitar vara kvar av mandeln.
  3. Mixa ner äggvitan.
  4. Ringla sedan i lite ovispad grädde i taget till önskad konsistensen.
  5. Lägg mandelmassan i en spritspåse.

Servering

  1. Spritsa mandelmassan i din semla och toppa med grädde.