Mandelmassa med nymald mandel

koket.se
Mandelmassa med nymald mandel
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Mandelmassa med nymald mandel

6 ingredienser

20 m

Den här enkla mandelmassan gör du från grunden med nymald mandel. Perfekt tillbehör till dina semlor!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10 semlor
  • 2 dl sötmandel, med skal
  • 1 dl florsocker
  • ca 1 dl brödsmulor (vetedegsmulor från bullen)
  • 0,5-1 dl grädde, ovispad

Serveing

  • 8-10 bullar
  • grädde

Gör så här

  1. Mal mandel med skal i en handkvarn till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt florsocker och lite av innanmätet från bullarna där mandelmassan ska ligga.
  3. Tillsätt lite ovispad grädde i taget och rör om till önskad konsistens.
  4. Lägg mandelmassan i en spritspåse och spritsa i bullarna samt toppa med grädde.