Mandelkubb

Mandelkubb
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Mandelkubb

10 ingredienser

30 min

Fikaklassiker från förr! Mandelkubb beskrivs bäst som en blandning av småkaka och bulle med en tydlig smak av mandel.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 130 g strösocker
  • 60 g ägg
  • 200 g gräddfil
  • 350 g vetemjöl
  • 10 g hjorthornssalt
  • 10-12 droppar bittermandelolja

Topping

  • 100 g pärlsocker
  • 50 g mandelspån
  • 100 g gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt. Blanda i gräddfil, ägg och bittermandelolja.
  3. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Vänd ner mjölblandningen i smörblandningen. Blanda till en lös deg.
  4. Häll ut degen på väl mjölat bord, forma till 2 längder och dela varje längd i 10 bitar. Forma varje bit lite fyrkantig.
  5. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med gräddfil och strö på pärlsocker och mandelspån.
  6. Grädda ca 12-15 minuter. Låt svalna på plåt.