Mammas chokladsnittar

Mammas chokladsnittar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Peter Dahlberg
Peter Dahlberg

Mammas chokladsnittar

Av: Peter Dahlberg

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

20 m

Klassiska småkakor med choklad och pärlsocker.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 1,5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 100 g smör, kallt, tärnat
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och flingsalt i en skål, eller i en matberedare. Tärna smöret och tillsätt i mjölblandningen. Nyp ihop (eller kör i matberedaren). Tillsätt äggulan och forma till en stabil deg.
  3. Dela degen i två delar och forma två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck till längderna lite lätt med en gaffel och pensla över med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, de ska vara lite kladdiga. Skär kakorna i snittar efter gräddningen. Låt svalna.