Mamma Traudes rödkål

Mamma Traudes rödkål
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mamma Traudes rödkål

13 ingredienser

ca 30 m

Julbordsklassikern rödkål som du nog aldrig smakat den med en aning citrus, kanel, kalvbuljong och svartvinbär.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 rödkål
  • rapsolja
  • 1 apelsin, 6 msk zest (rivet skal)
  • 2 kalvbuljongtärningar, ekologisk
  • 8 msk ättika
  • 6 msk honung
  • malen kanel
  • 1 dl svart vinbärssaft (ekologisk)
  • salt
  • peppar
  • lagerblad
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och dela rödlöken, skär den tunt.
  2. Hyvla rödkålen med en osthyvel, eller skär den tunt med en kniv.
  3. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och sautera löken utan att den får färg. Tillsätt kålen och sautera tills den börjar mjukna.
  4. Riv skalet av en apelsin över kålen och tillsätt saften, buljong, ättika, lagerblad, honung och kanel.
  5. Koka mjukt ca 15 minuter. Vid behov späd med mera vatten. Smaka av med salt och peppar.