Fiskgryta med saffran


25 min4

  • 250 g laxfilé
  • 250 g torsk
  • 100 g skalade räkor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st silverlökar
  • 0.5 st fänkålsstånd
  • 0.5 st röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 l vatten
  • 3 msk vitt vin
  • 2 st lagerblad
  • 10 st små potatisar
  • 1 burk konserverade tomater
  •   salt
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 st citron
  • 1 dl persilja
  • 1 tsk mynta
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fänkålen grovt och strimla chilin. Fräs dessa mjuka utan att de tar färg i en rymlig kastrull.
  2. Tillsätt stött saffran och paprikapulver. Häll i vatten, lagerblad, lite vitt vin samt tomaterna.
  3. Dela potatisen i bitar och tillsätt dessa. Koka cirka 10-12 minuter.
  4. Skär fisken i bitar och vänd ned i grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda cirka 8 minuter.
  5. Blanda samman yoghurt med rivet skal av citron, hackad persilja och mynta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ned räkorna precis innan grytan serveras.
  6. Toppa med yoghurten. Servera gärna med ett gott och mustigt bröd.

Annons:

Liknande recept

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr
  •  11 ingr
  •  18 ingr

Erix snabba fiskgryta

av Erik Fröderberg
  •  30 min
  •  18 ingr

Saffransdoftande fiskgryta

av Fredrik Eriksson
  •  17 ingr

Napolitansk fiskgryta

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  cirka 40 minuter
  •  12 ingr
  •  28 ingr