Foto: Fredrik Sandin Carlson

Matlådesallad med kyckling


20 min4

En enkel och fräsch lunch att ta med på picknicken eller till jobbet.

  • 800 g vårgrönsaker, till exempel blomkål, sparris, vaxbönor, morötter
  • 4 bitar varmrökt lax á 125 g
  • 1 dl Ceasardressing
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 4 st pocherade eller kokta ägg
  1. Koka grönsakerna hastigt i rikligt med lättsaltat vatten. Sila bort vattnet och skölj grönsakerna med kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Packa grönsakerna i en picknicklåda eller lägg dem på tallrikar. Dela laxen med fingrarna och lägg över grönsakerna. Blanda samman Ceasardressingen och yoghurten och ringla över allt.
  3. Toppa med de kokta eller pocherade äggen.
  4. Pochera ägg så här
    Koka upp rikligt med vatten med en tesked ättika i en kastrull. Knäck äggen i varsin kaffekopp och häll ner dem försiktigt i vattnet. Dra kastrullen från värmen och låt äggen stå i vattnet under lock i 5 minuter innan de tas upp.

Annons:

Liknande recept

Spenat- och päronsallad

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  4 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr

Skaldjurssallad med avokado och romsås

av Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson
  •  25 min
  •  18 ingr
  •  14 ingr
  •  10 ingr
  •  15 min
  •  16 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr

Sallad med färsk tonfisk

av Louise Johansson
  •  25 min
  •  15 ingr