Sojadränkt lövbiff
Sojadränkt lövbiff
Ingredienser
- 600 g lövbiff, strimlad
- 1 dl japansk soja
- 2 msk strösocker
- 1 dl hönsbuljong
- 2 cm ingefära, finriven
- 1 spansk peppar, finhackad
- 3 dl jasminris
- 4,5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1 dl böngroddar
- 1 späd purjolök, skivad
- 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
- 1 msk sesamolja
- 1 msk sesamfrön
Gör så här
- Koka riset med vatten i 20 minuter. Rör sedan ner grönsaker och sesamolja när det är 5 minuter kvar.
- Koka upp soja, socker, hönsbuljong, ingefära och chili. Låt det koka i 5 minuter.
- Fräs lövbiffen i en het panna, slå på såsen och låt det koka in lite grann.
- Servera lövbiffen med riset och strö över sesamfrön.