Torsk i paket

Torsk i paket
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Torsk i paket

10 ingredienser

30 m

Torsk i paket tillsammans med grönsaker blir otroligt saftig och smakrik. Dessutom är det väldigt enkelt. Man kan göra ett stort foliepaket, eller små portionspaket och lägga upp direkt på tallrikarna.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé
  • 12 potatisar, kokta
  • 4 msk dill, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 tomater
  • 1 purjolök, skivad
  • 80 g smör
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut ett ark aluminiumfolie på en bakplåt eller i en form.
  2. Skala och skiva den kokta potatisen och fördela på aluminiumfolien. Skiva tomaterna och citronerna och strimla purjolöken.
  3. Lägg torsken på potatisen och tomatskivorna på torsken. Strö över purjolöken tillsammans med dillen och persiljan.
  4. Toppa med citronskivorna och smörklickar på torsken. Förslut fiskpaketet ordentligt. Stek i ugn i 20 minuter.