Nässelpaj med sveciaost

Nässelpaj med sveciaost
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Nässelpaj med sveciaost

9 ingredienser

En vårig nässelpaj med fänkål och sveciaost.

Recept beräknat till 6-8 pers på buffé.

Se Malin Söderströms

vårbrunch i Nyhetsmorgon

.

Ingredienser

  • 4 bananschalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 fänkål
  • 80 g nässlor
  • 100 g spenat
  • 4 ägg
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl riven sveciaost
  • 4 filodegsark

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs i en teflonpanna med smör.
  3. När löken är transparent, lägg i den finhackade fänkålen.
  4. Fräs allt mjukt innan nässlor och spenat läggs ned.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Låt svalna innan grönsakerna mixas med ägg.
  7. Rör ned crème fraiche och riven sveciaost, smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Lägg 4 ark filodeg omlott i en pajform, låt kanterna spreta.
  9. Slå i fyllningen och grädda 175 grader i ca 30-45 minuter, tills fyllningen har stannat.