Aubergine och mozzarellagratäng

Aubergine och mozzarellagratäng
Foto: TV4

Aubergine och mozzarellagratäng

Av: Malena Ivarsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

45 min

Varm vegetarisk rätt gjord på aubergine. Serveras med mixad ruccolasallad.

Vintips från Malena
I Castei Ripasso ifrån Valpolicella art nr 22409

Malena bjöd även på

Svamprisotto

Italiensk chokladkaka

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Aubergine

  • 1 kg aubergine
  • 1 msk salt

Tomatsås

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kg tomater, små ekologiska
  • En burk soltorkade tomater
  • 2-3 tsk kapris
  • basilika

Topping

  • 300 g mozzarellaost
  • basilika
  • 75 g parmesanost
  • salt
  • peppar

Gör så här

Aubergine

  1. Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i kylen över natten.
  2. Skölj auberginen på morgonen och lägg det på en handduk.
  3. Hetta upp oljan.
  4. Det ska vara mycket hett.
  5. Stek aubergineskivorna på båda sidor, lägg upp dem på ett fat.
  6. De får gärna ha lite färg.

Tomatsås

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme, stek vitlök, lägg i basilikan, kapris, soltorkade tomater låt stå och puttra i 10 minuter.

Topping

  1. Lägg sedan i en ugnsfast form aubergine, tomatsås, mozzarella, och toppa med parmesan.
  2. Lägg formen i ugnen i cirka 40 minuter.
  3. Strö över basilika till serveringen

Sallad

  1. Färdig toscansk sallad plus ekologisk ruccola och valnötter.
  2. Servera salladen med dressing på olja, salt och citronsaft och lite rivet citronskal.