Grillade grönsaker - på enkelt sätt

Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

Grillade grönsaker - på enkelt sätt

Av: Magnus Viksten

7 ingredienser

Det allra godaste och mest lättlagade tillbehöret till grillat är grillade grönsaker. Du kan grilla nästan alla grönsaker och få ett perfekt resultat. Se grönsakerna i receptet som exempel och lägg gärna till av dina egna favoriter.

Här hittar du Kryddiga köttfärsbiffar som passar utmärkt till de grillade grönsakerna.

Fler grillrecept
Grillspett med baconlindad marulk
Svart bönsalsa

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 2 aubergines
  • 2 msk rapsolja
  • 2 kvistar färsk oregano
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa grönsakerna.
  2. Dela zucchinin och skär halvorna i bitar på längden.
  3. Dela fänkålen på samma vis.
  4. Skär paprikorna i halvor och ta bort kärnorna.
  5. Dela auberginerna precis innan de ska läggas på grillen.
  6. Grilla fänkål och aubergine ca 5 minuter per sida, zucchini och paprika ca 2 minuter per sida.
  7. Pensla med olja och strö över oregano och svartpeppar före servering.