Foto: Fredrik sandin carlsson

Ostsufflé


30 min4

En härlig suffle att servera till kokta grönsaker. Fungerar både som huvudrätt för 4 personer eller som förrätt för 8 personer.

  • 20 g smör
  • 30 g vetemjöl
  • 125 g mjölk
  • 40 g ost
  • 3 st äggulor
  • 0.25 dl calvados
  • 2 tsk salt
  • 2 g vitpeppar
  • 3 st äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret i en panna.
  3. Häll i mjöl och gör en bottenredning, rör om ordentligt.
  4. Värm på mjölken och slå den över smeten.
  5. Koka så smeten börjar släppa från kanterna. Tag kastrullen från spisen.
  6. Tillsätt ost och rör tills den smälter.
  7. Tillsätt äggulor, calvados och krydda med salt och peppar. Krydda lite mer än vanligt, eftersom äggvitan i marängen späder ut smaken (prova gärna med lite muskot i också).
  8. Vispa äggvita och citronsaft till en maräng. Blanda en tredjedel av marängen i den varma ostmassan först och vänd sedan ned resten av marängen.
  9. Bakas i smorda formar i cirka 8 minuter. Servera direkt.

Annons:

Ostsufflé

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  14 ingr
  •  15 ingr

Olivaioli

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  9h 28 min
  •  13 ingr

Falafel

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  10 ingr
  •  9 ingr

Ostgratinerad fänkål

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr