Gräsandsbröst

Gräsandsbröst
Foto: TV4

Gräsandsbröst

Av: Magnus - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

En smak av skärgårdshöst! Stekt gräsandsbröst med hasselbackpotatis rostade rotfrukter, stekta trattkantareller och gräddsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 4 gräsandsbröst
  • 12 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 l trattkantareller, rensade
  • 200 g smör
  • 0,5 l viltfond
  • 3 dl grädde
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek gräsanden i cirka 4 minuter på varje sida så att den är lätt rosa inuti salt och peppra efter smak.
  2. Låt den vila i någon minut efter stekning.

Rostade rotfrukter

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala och klyfta palsternackorna och morötterna och lägg i en långpanna med olivoljan salta och blanda runt.
  3. Ställ den i ugnen i ca 25 minuter.

Hasselbackarna

  1. Skala potatisarna och skär dom nästan igenom.
  2. Lägg dom i en ugnsfast form och klicka lite smör på varje sida, ställ sedan i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

Gräddsåsen

  1. Koka upp fonden och tillsätt grädden smaka av med salt och peppar ev red av med lite maizena om man vill ha den lite tjockare.

Trattkantarellerna

  1. Stek dom i smör tills dom blir lite krispiga och smaka med salt och peppar.