Mälarns laxmussla

Mälarns laxmussla
Foto: TV4

Mälarns laxmussla

Av: Magnus - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

3h

Lax med pepparrotinlagda primörer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Lagen till primörerna

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl färsk pepparrot, i stavar

Inlagda primörer

  • 0,5 blomkål, i små bitar
  • 3 morötter, i små stavar
  • 3 dl gröna ärtor
  • 2 tomater, köttet i små bitar
  • 1 dl purjolök, finhackad
  • 10 sockerärtor, i bitar

lax

  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • huvudsallad
  • 4 citroner, skivor
  • 0,5 dl färsk pepparrot, riven
  • dillkvist

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna i lagen, låt svalna.
  2. Förväll blomkålen, morötter i vatten, låt svalna.
  3. Ta bort pepparrotsstavarna från lagen innan man blandar i primörerna.
  4. Blanda ihop primörerna med lagen, låt dra i ca 2 tim (helst längre).
  5. Lägg upp primörerna på den kallrökta laxen, vik över laxen på primörerna så dem blir inbakade (som ett knyte).
  6. Servera på huvudsallad, formad som en mussla, citronskiva, riven pepparrot, dillkvist.