Pilgrimsmussla med rom - och vitvinssås

Pilgrimsmussla med rom - och vitvinssås
Foto: TV4

Pilgrimsmussla med rom - och vitvinssås

Av: Louise - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

En enkel förrätt som andas kvalitét och nytänkande. Serveras med brässerad gurka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe dill (liten knippa)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 25 g forellrom
  • 25 g löjrom

Sås

  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skala och strimla gurka.
  2. Grovhacka dill.
  3. Lägg gurkan i en kastrull och lår den bli genomvarm.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ned dillen.
  6. Häll vinet i en kastrull och koka ihop tills det är cirka hälften kvar.
  7. Tillsätt grädden och koka ihop tills det är hälften kvar.
  8. Vispa i smör.
  9. Rör i gräslök.
  10. Skär musslorna i tunna skivor och dela dem på fyra tallrikar med gurka i mitten och rom med sås runt om.

Vintips från Louise
Santa Carolina Semillion art nr 6666, 69 kr