Foto: Ulrika Ekblom

Pulled pork


ca 5 h8-10

Minnen från en rodeo en fullmånekväll i nordvästra USA. Två gubbar i cowboyhatt öste ”pulled pork” på bröd och sålde för en dollar. Namnet på rätten syftar på att man”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart för det är så mört. Den ultimata bjudrätten. Fem timmar i ugnen ger dig massor med tid att förbereda för festen. Recept från boken Junk food - hemlagat på riktigt.

Pulled pork

  • 2 kg fläskkarré med ben
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlök
  • 500 g rökig barbequesås
  • 2 dl stark köttbuljong

Till servering

  •   Portionsbröd eller mjuka tortillabröd
  •   Grillad majs
  •   Cole slaw
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj och torka köttet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
  4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
  5. Lägg i köttet.
  6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
  7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
  8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
  9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
  10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

Annons:

Tacos med pulled pork

av Donal Skehan
  •  3 h + marinering
  •  19 ingr

Cole Slaw

av Lisa Eisenman Frisk & Monica Eisenman
  •  6 ingr

Cole slaw

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  15 ingr
  •  20 ingr

Pulled pork sandwich med surkål

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 6 h
  •  11 ingr