Steak tartare

Steak tartare
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Steak tartare

17 ingredienser

30 min

Råbiff i snittstorlek som garneras med kapris och rödlök. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 timmar.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé, kylskåpskall
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk worcestersås
  • 0,5 dl majsolja
  • 1 tsk cognac
  • tabasco
  • salt
  • peppar
  • 2 msk cornichons, finhackade
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 6 brödskivor, mörkt eller ljust
  • persilja, till garnering
  • Rödlök, finhackad till garnering
  • Kapris, stor till garnering

Gör så här

  1. Hacka köttet så fint som möjligt.
  2. Blanda äggulor, dijonsenap och worcesterhiresås.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning.
  4. Rör ner konjak och smaka av med tabasco och salt och peppar.
  5. Rör ner cornichoner, kapris, persilja och rödlök.
  6. Tillsätt köttet och blanda väl.
  7. Stansa ut en bit bröd med en utstansningsring.
  8. Låt ringen sitta kvar och fyll den med röra.
  9. Tryck till röran och lyft sedan försiktigt upp ringen.
  10. Garnera med persilja, rödlök och kapris.