Peanut butter cookies

Peanut butter cookies
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Peanut butter cookies

12 ingredienser

Receptet räcker till cirka 30 kakor.

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn

Fyllning

  • 2 dl jordnötssmör
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sedan jordnötssmöret.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörblandningen till en slät deg.
  3. Fördela degen i teskedsstora klickar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  5. Låt dem svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
  6. Vispa jordnötssmör och smör till fyllningen. Tillsätt florsocker och vispa till en krämig konsistens. Bred lite fyllning på undersidan av hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten.