Foto: Ulrika Ekblom

Lavendel- och citronpannacotta


5

Härligt len och somrig pannacotta med smak av lavendel och citron.

  •   2 gelatinblad
  •   1 msk torkade lavendelblommor
  •   5 dl vispgrädde
  •   1/2 dl strösocker
  •   rivet skal från 1 citron

Hallonsås

  •   ca 200 g hallon
  •   1 dl florsocker
  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Värm lavendeln under omrörning i en tjockbottnad kastrull i ca 20 sekunder. Häll i grädde och socker och sjud på svag värme i ca 3 minuter.
  3. Sila bort lavendeln och rör ner citronskalet.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och lös upp dem i gräddkrämen.
  5. Fyll sex glas till 3/4 med kräm. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills krämen har stelnat.
  6. Mixa hallon och fl orsocker med en mixerstav eller i matberedare. Häll hallonsås på toppen av varje pannacotta och servera.

Annons:

Citronpannacotta med granatäpple

av Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson
  •  7 ingr
  •  21 ingr
  •  40 + 35 minuter
  •  12 ingr
  •  1 h
  •  17 ingr

Blåbärsmousse

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  10 ingr

Kokos- och limepannacotta

av Lisa och Monica Eisenman
  •  7 ingr

Kakvåfflor

av recept.nu
  •  12 ingr