Cheddarskorpor med rostad lök

Cheddarskorpor med rostad lök
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Cheddarskorpor med rostad lök

7 ingredienser

20 + 60 min

Okej, här är det lika bra att du bakar en dubbel sats med en gång, för innan du ens hunnit säga "cheddarskorpa" kommer minst hälften av skorporna att vara puts väck. Recept från Till sommaren - mat för många.

Se fler recept från Nyhetsmogon

Se fler recept från Lisa Lemkes bok Till sommaren - mat för många

Ingredienser

portioner stycken
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl rostad lök
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 120 g cheddarost, grovriven

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och rostad lök i en bunke eller matberedare.
  3. Skär smöret i tärningar, tillsätt det tillsammans med grädden och osten och arbeta samman till en smidig deg.
  4. Rulla matskedsstora bollar av degen och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen tills bollarna har fått lite färg, 12–15 minuter.
  6. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
  7. Låt skorporna svalna något, dela dem med en gaffel och rosta dem mitt i ugnen tills de känns torra – det tar cirka 1 timme.
  8. Förvara skorporna torrt.