Krämig potatissallad med kapris

Krämig potatissallad med kapris
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Krämig potatissallad med kapris

8 ingredienser

25 min

Krämig potatissallad med kapris och gräslök. Toppa med stora kaprisbär så blir det här grilltillbehöret både gott och vackert. /Lisa Lemke

Här hittar du

allt du behöver veta om potatis

.

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk honung, flytande
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 dl gräslök, finhackad
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen
  • 2 dl kaprisbär (gärna cocktailkapris)

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Låt den svalna något och skär eventuellt potatisen i mindre bitar.
  3. Rör samman dijonsenap, gräddfil, honung samt hälften av gräslöken.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Sväng runt potatisen med dressingen och toppa med resten av gräslöken samt stora kaprisbär.