Chimichurri

Chimichurri
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Chimichurri

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

8 ingredienser

5 min

Chimichurrin häller man på det färdiggrillade köttet och den smakar ljuvligt till såväl kyckling som nöt- och fläskkött. Ja, till och med till en god chorizo, eller varför inte grillad makrill? Receptet kommer från boken Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött.

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött

Hur het den här argentinska såsen ska bli avgör man själv beroende på hur mycket chili man använder. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl färska oreganoblad
  • 0,5 röd chilifrukt (är den mild kan du öka mängden)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Hacka vitlök och oregano mycket fint.
  2. Kärna ur chilin och finhacka även den.
  3. Blanda allt i en skål och slå över olja, vinäger och socker.
  4. Blanda ordentligt och smaka slutligen av med salt och peppar.
  5. Kan förvaras i lufttät burk i kylskåp i 1 dryg vecka.