Foto: Lisa Lemke

Klarbärssylt


15 min

Gott till glass, ostkaka eller på filen! Räcker till 2 burkar.

  • 1 kg urkärnade klarbär, körsbär eller bigarråer
  • 0.5 kg syltsocker (med pektin)
  • 1 st citron, saft
  1. Lägg klarbären i en kastrull tillsammans med syltsockret samt citronsaften. Koka upp, rör om och koka sedan kraftigt i 5 minuter. Dra kastrullen åt sidan och skumma av sylten. Häll sedan på väl rengjorda och heta burkar. Fyll ända upp och skruva på locket noga.

Annons:

  •  11 ingr

Jordgubbskräm

av Henrik Norström
  •  6 ingr

Ostkaka

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  8 ingr

Spansk ostkaka

av Görel Crona
  •  30 min
  •  12 ingr

Körsbärskaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Lemon rawfood balls

av Rickard Holmberg, Blueberry
  •  6 ingr

Emmas ostkaka

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Plommondessert

av recept.nu
  •  9 ingr