Mjölkchokladkaka med äpplen

Mjölkchokladkaka med äpplen
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Mjölkchokladkaka med äpplen

8 ingredienser

40 min

Kladdkakor älskar alla och här kommer en variant med mjölkchoklad och äpplen. Baka den inte för länge, utan låt den hellre bli lite kletig.

Ingredienser

portioner
  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 äpplen, urkärnader och skurna i tunna skivor
  • matfett och kokos till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform som är ca 23 cm i diameter och täck kanterna med kokos. Klä botten med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör i blandningen tills chokladen också smält. Den bränner lätt fast så ha svag värme på spisen.
  2. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och salt. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smörblandningen. Vänd ner mjölblandningen och rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i springformen och fördela äppleskivorna över formen. Tryck ner dem lätt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan stå i ca 15 minuter innan du serverar den med vaniljglass eller lättvispad grädde