Foto: Ulrika Ekblom

The ultimate chocolate chip cookie


I en av USA:s största dagstidningar hittade vi en två sidor lång artikel om hur man bakar the ultimate chocolate chip cookie. I denna djuplodande receptanalys var en av slutsatserna att den bästa smakfusionen uppstår om degen får vila i kylskåpet i ett dygn innan kakorna gräddas. Ett dygn – vilken gottegris har den sortens självdisciplin? Vi försökte en gång men av någon underlig anledning »försvann« degen under natten… Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

Receptet ger ca 24 chocolate chip cookies.

Se fler recept från systrarna Eisenman

  • 175 g smör, smält och avsvalnat
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1  ägg
  • 1  äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 200-250 g mörk choklad 70%
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner även den.
  4. Blanda till en kakdeg.
  5. Klicka ut kakdegen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  6. Grädda dina chocolate chip cookies i ca 17 minuter.
  7. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

Annons:

Liknande recept

  •  15 ingr

Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna

av Lisa och Monica Eisenman
  •  10 ingr
  •  11 ingr

The wild cookie

av Anthony Mills
  •  14 ingr

Magic cookie bars

av Anette Rosvall
  •  6 ingr
  •  23 ingr
  •  12 ingr
  •  15 ingr