Foto: Roland Persson

Pepparkakscheesecake


Pepparkakscheesecake är godast om den får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!

Pepparkaksbotten

  • 25 st pepparkakor
  • 75 g smält smör

Cheesecakefyllning

  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 4 st ägg
  • 10 st pepparkakor, ca

Glasyr

  • 100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 1 dl florsocker

Dekoration

  •   Några pepparkakor
  1. Pepparkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  4. Cheesecakefyllning
    Rör ihop cream cheese och socker.
  5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
  8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
  9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr

Pepparkakscheesecake

av Stephen Twining
  •  9h
  •  9 ingr

Cheesecake

av Monica Eisenman
  •  12 ingr

Pepparkakscheesecake

av Nina Remröd
  •  45 min
  •  10 ingr

Paté med oliver

av recept.nu
  •  16 ingr
  •  10 ingr

Cheesecakerutor med aprikos och hallon

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr