Tryffeldoftande köttbullar med pasta

Tryffeldoftande köttbullar med pasta
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Tryffeldoftande köttbullar med pasta

14 ingredienser

25 min

Tryffeldoftande köttbullar med spenat- och parmesanpasta. Droppa gärna lite extra tryffelolja över pastan precis innan servering.

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk (eller grädde)
  • ca 1 tsk tryffelolja
  • 2 klyftor vitlök, stora, rivna
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • smör
  • olja

Pasta

  • 400 g spaghetti
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl fryst spenat, tinad
  • 2 dl parmesanost, finriven

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda ströbröd med mjölk eller grädde och låt stå i ca 5 minuter.
  2. Blanda samman med färs, tryffelolja samt riven vitlök.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Forma med våta händer smeten till små köttbullar.
  5. Stek dem i en het stekpanna med smör och olja tills de är genomlagade och fått fin färg.

Pasta

  1. Hacka vitlöken till spenaten fint.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs vitlöken mjuk på svag värme.
  3. Tillsätt spenaten och låt fräsa i någon minut under omrörning.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka spagettin i rikligt med saltat vatten tills pastan är al dente.
  5. Sväng runt den med spenaten och finriven parmesan.
  6. Servera genast tillsammans med köttbullarna.