Köttfärsröra med paprika och koriander

Köttfärsröra med paprika och koriander
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Köttfärsröra med paprika och koriander

14 ingredienser

15 min

Köttfärsröra blir en snabblagad och god vardagsmiddag! Sydamerikanskt fräs med köttfärs och bönor. Servera tortillas eller kokt ris till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandfärs
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 rödlökar, grovhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 2 röda paprikor, finhackade
  • 2 förp färdigkokta stora vita bönor (eller valfria bönor)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • tabasco
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Serveras med

  • turkisk yoghurt
  • tortillabröd (eller kokt ris)

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med rapsolja och fräs lök och vitlök mjuk.
  2. Tillsätt köttfärs och spiskummin och bryn tills färsen är genomlagad.
  3. Tillsätt paprika och vatten och låt koka samman i ca 5 minuter.
  4. Häll av bönorna och skölj dem noga i kallt vatten.
  5. Rör ner dem och koriander i fräset och låt sjuda samman i ytterligare fem minuter.
  6. Smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
  7. Servera köttfärsröran med naturell yoghurt och tortillas eller ris.