Potatissallad med brynt smör och kantareller

Potatissallad med brynt smör och kantareller
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Potatissallad med brynt smör och kantareller

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

5 ingredienser

20 min

Sommarens färskpotatissallad nummer ett! - Receptet kommer från Till grillat - såser marinader och lite sött.

Se fler recept från

Till grillat - såser marinader och lite sött

Okej, här har du kanske sommarens säkraste kort – en potatissallad så god att jag äter den som godis. Hemligheten? Smöret, förstås. Har du inte kantareller att tillgå kan du utesluta dem. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 75 g smör
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 175 g kantareller
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta potatisen, koka den mjuk i saltat vatten och häll den i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det hettas upp tills det är gyllenbrunt och börjar lukta lite nötigt.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och låt det smälta smöret stå i några minuter.
  4. Stek under tiden kantarellerna i smör tills de får fin färg och krydda med salt.
  5. Häll smöret genom en finmaskig sil för att bli av med den bruna bottensatsen.
  6. Vänd ner dillen i smöret och blanda med den nykokta potatisen. .
  7. Toppa med kantareller och krydda med flingsalt. Servera genast