Köttfärssås med färska rödbetor

Köttfärssås med färska rödbetor
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Köttfärssås med färska rödbetor

11 ingredienser

20 min

Smyg ner grönsakerna i köttfärssåsen så får den både fin färg och blir lite matigare. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • 400 g rödbeta, rivna
  • 5 dl oxbuljong
  • 1 dl rött vin
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Serveras med

  • pasta, nykokt
  • ev parmesanost, riven

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och fräs löken och vitlöken mjuk.
  2. Bryn köttfärsen och tillsätt rödbetorna.
  3. Slå på rödvin och oxbuljong och låt koka samman i ca 15 minuter.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Servera till nykokt pasta och eventuellt riven parmesan.