Snabb falukorv i ugn med ratatouille

koket.se
Medelhavsfalukorv
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Snabb falukorv i ugn med ratatouille

13 ingredienser

30 min

Snabblagad variant på falukorv i ugn med ratatouille(fransk grönsaksröra), getost och färska örter. Perfekt när du har rester av kokt potatis.

I videoklippet ovan
Se Tommy och Lisa laga falukorv i ugn
Se fler recept från

Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Snabb falukorv i ugn

  • 500 g falukorv
  • 400 g krossade tomater
  • 8 potatisar, kokt
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika
  • 200 g getost
  • 1 gul lök
  • 1-1,5 msk strösocker
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva kokt potatis i bitar, lägg ut bitarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  2. Hacka lök, vitlök, paprika och zucchini.
  3. Fräs löken och paprikan i en panna med rikligt med olja tills löken blivit mjuk. Finhacka timjan
  4. och rosmarin. Tillsätt zucchini och örterna, fräs samman under omrörning.
  5. Tillsätt tomatkross och socker och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär ner falukorven i centimetertjocka bitar.
  7. Fördela falukorven över potatisen i ugnsformen, slå över tomatsåsen.
  8. Toppa med skivade bitar av getost.
  9. Höj ugnen till 225 grader och gratinera falukorven i ugnen i cirka 15 minuter tills osten får fin färg.