Kalljästa bröd med kesoröra

koket.se
Kalljäst bröd med kesoröra
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kalljästa bröd med kesoröra

9 ingredienser

Kalljästa frallor med kesoröra. Gott med hembakat bröd till frukost!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Kalljäst bröd

  • 1150 g vetemjöl
  • 7 dl vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 20 g salt
  • sesamfrön (att toppa med)

Kesoröra

  • 2 dl cottage cheese
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk gräslök
  • 30 g rökt bog

Gör så här

Kalljästa bröd

  1. Smula jäst och rör ut i vattnet.
  2. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop ordentligt, tillsätt salt mot slutet. Låt degen jäsa i kylskåp i 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 300 grader.
  4. Baka ut degen i små runda bullar, pensla på vatten och strö över sesamfrön. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter.
  5. Sänk ugnsvärmen till 230 grader och grädda sedan bröden i ca 8-10 minuter.#

Kesoröra

  1. Riv pepparroten, hacka gräslöken och finstrimla bogen.
  2. Tillsätt ingredienserna i keson, blanda väl. Servera bröden med kesoröran.