Foto: TV4

Mitt köks mini chèvre chaud


Mini chèvre chaud med polkabeta och rostade pinjenötter.

Se fler recept från Mitt kök

  • 8 st pain riche, tunna skivor (0,5 cm)
  • 8 skivor chèvre (ca 100 g)
  • 1 st polkabeta
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk plockad timjan
  •   Salt
  •   Peppar
  • 0.5 dl rostade pinjenötter
  1. Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg.

  2. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända.

  3. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt - låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.

  4. Sätt på ungen i 225 grader och skär chevrén.

  5. Lägg bröden på en låt, på med ost, ringla lite honung över samt lite plockad timjan.

  6. In i ugnen i ca 10 minuter - vänta tills osten börja smälta lite.

  7. Ut ur ugnen, lägg på de marinerade betorna tillsammans med pinjenötter.

Annons:

Liknande recept

  •  14 ingr

Chèvre chaud

av Jenny Olsson
  •  5 ingr
  •  15 min
  •  6 ingr

Chevre Chaud

av Mathias Dahlgren
  •  13 ingr
  •  11 ingr