Mitt köks mini chèvre chaud

koket.se
Mitt köks mini chèvre chaud
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Mitt köks mini chèvre chaud

9 ingredienser

20 min

Mini chèvre chaud med polkabeta och rostade pinjenötter. Perfekta som drinktilltugg eller förrätt.

Se fler recept från Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner snittar
  • 8 skivor Pain riche [0,5 cm]
  • 8 skivor chèvreost [ca 100 g]
  • 1 polkabeta
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg.
  2. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända.
  3. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt - låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.
  4. Sätt på ungen i 225 grader och skär chevrén.
  5. Lägg bröden på en låt, på med ost, ringla lite honung över samt lite plockad timjan.
  6. In i ugnen i ca 10 minuter - vänta tills osten börja smälta lite.
  7. Ut ur ugnen, lägg på de marinerade betorna tillsammans med pinjenötter.